Tuesday, May 29, 2012

Books: Lansare antologia "Dincolo de noapte", 2 iunie la Bookfest 2012

Dacă sunteți ca și mine ”devoratori” de cărți în general și literatură romantică, gotică, horror, fantastică, etc în special, atunci probabil vreți să fiți la curent și cu noile apariții în domeniu.

În cadrul târgului de carte Bookfest 2012 va fi lansată prima antologie românească de povestiri gotice originale, scrise special în acest scop de către 12 scriitori români, dintre care 5 sunt autori publicaţi peste graniţă şi/sau premiaţi de către Societatea Europeană de Science-Fiction şi Fantasy, iar ceilalţi 7 sunt fie autori consacraţi, deţinători a numeroase premii literare naţionale, fie tineri autori de mare talent. Antologia se numeşte ”Dincolo de noapte - 12 fețe ale goticului” (editor: Oliviu Crâznic, autorul premiatului roman gotic …Şi la sfârşit a mai rămas coşmarul) şi reuneşte poveşti pe care editorul le-a considerat a fi de nivel internaţional, capabile a rivaliza cu lucrările maeştrilor genului de peste graniţă.

În revista Galileo online am găsit detalii despre lansare: 2 iunie, ora 14:00 la standul editurii Millennium (Romexpo, Pavilion C2, stand B26). Vor fi prezenți Oliviu Crâznic, Ştefana Cristina Czeller, Liviu Radu, Narcisa Stoica, Florin Pîtea, Raluca Băceanu, Cătălina Fometici, Laura Sorin, Ciprian Mitoceanu.

Pe pagina de facebook a antoligiei am gasit sumarul:

Oliviu Crâznic – Cuvîntul editorului: O epopeee cu final (sper!) aşteptat
Ştefana Czeller – Spălaţi de sîngele fecioarelor
George Lazăr – Ziditorii de biserici
Liviu Radu – Diferite nuanţe de beznă
Narcisa Stoica – Argint Viu
Dan Doboş – Violet
Florin Pîtea – Văgăuna bîntuită
Raluca Băceanu – Fraţii de Saint-Yves
Cătălina Fometici – Sub vălul nopţii
Laura Sorin – Copiii Diavolului
Oliviu Crâznic – Pivniţele Palatului Charron
Ana-Maria Negrilă – Ora morţii
Ciprian Mitoceanu – Ispăşirea

Tot pe Galileo online puteți găsi o serie de ”Making of...” a antologiei.

Un detectiv particular damnat urmărind un ucigaş în serie, o însărcinare comunistă cu motivaţii oculte, călători în timp în vremea lui Jack Spintecătorul, victimele farmecelor şi consecinţele apelării la vrăjitoare, vizitatori americani la un cimitir străvechi din România, un călugăr medieval făcând o descoperire zguduitoare, un frate şi o soră împinşi către crimă şi păcat, un sat bântuit de lupi şi de legende, o diavoliţă luată prin surprindere de sfârşitul lumii, un preot răpit de doi bărbaţi misterioşi şi forţat să trateze rănile unei tinere legate în lanţuri, un răzbunător înfruntând o corporaţie dubioasă, o casă în care fantomele sunt prizoniere şi victime… pe scurt, 12 FEŢE ALE GOTICULUI.

No comments: